LEGO-ból szinte bármi építhető, miért ne készítenénk társasjátékot is?

A táborozók is így tettek, amikor megalkották egyedi tervezésű társasaikat. Főleg lányok közreműködésével jött létre az első képen látható autós versenypálya, mely a klasszikus, négy szereplős társasokhoz hasonlóan működik.

 

Autos tarsas
Autós társas

Dobás után egyenesen vagy átlósan haladhatunk a cél felé. Utunk során nem árt kikerülni az akadályokat, a mocsarat és a jégfoltot. Vigyáznunk kell, nehogy defektet kapjunk vagy kilökjenek a pályáról. Szerencsénkre a gyorsító sáv, a turbó és a teleport mind-mind a segítségünkre lehet.

Microhammer 20000
Microhammer 20000

Sokkal komplexebb szabályrendszerrel rendelkezik a Microhammer 20000 nevezetű startégiai LEGO társasájáték, melynek a szabálykönyve közel ötven oldal.

A komplett történettel rendelkező játék a távoli jövőbe kalauzol, és az utolsó részletig ki van dolgozva. A Földion nevezetű ősi bolygó 20000-ben darabokra szakad. A tudósoknak hála a sok kis darabot egyelőre egy mesterséges mag összetartja, de senki sem tudja, hogy meddig. A Sci-fi filmek világát idéző, körökre osztott stratégiai játékban egy tudós, egy harcos és egy kereskedő nép életét követhetjük nyomon.

Játék a játékban

Post navigation