image

Többen érdeklődtetek a Kockajáték Club-napokhoz kapcsolódó #nekem2016 építőversenyről, illetve a kiállításról. Összeszedtük hát a legfontosabb tudnivalókat.


1: Mikor és hol lesz a Kockajáték Club-napok LEGO kiállítás és a vásár?
2016. október 8-9-én Budapesten, az IBS épületében (Tárogató u. 2-4.)
2: Mit jelent az, hogy Club-napok?
Ezen a két napon megismerkedhetsz a Kockajáték Clubbal, megtekintheted az erre az alkalomra épült kiállítást és számtalan kapcsolódó programon vehetsz részt.
3: Mit takar a #nekem2016 LEGO építőverseny?
Egy pályázatról van szó, amely során az októberi Club-napokra válogatunk kiállítókat. Az építőverseny megelőzi magát a rendezvényt.
4: Meddig lehet nevezni a #nekem2016 építőversenyre?
A nevezés 2016. szeptember 18. 23:59-ig tart.
5: Mivel lehet nevezni a #nekem2016 építőversenyre?
Bármilyen, maximum 32×32 baseplate alapterületű és maximum 30 cm magas alkotással, ami valamiért számodra 2016-ot szimbolizálja.
6: Mit jelent az, hogy az alkotás 2016-ot szimbolizálja?
Minden év emlékezetes marad valamiről. Jelenítsd meg, hogy számodra mi volt idén a legjelentősebb pillanat vagy mi az, amit még nagyon vársz az év hátrelévő részében! Pl.: kaptál egy kiskutyát, felvettek az egyetemre, új Star Wars rész került a mozikba, vagy Te is örültél a magyar rendezésű film Oscar sikerének.
7: A versenykiírásban szerepel, hogy írd le a történeted. Mit jelent ez?
Te tudod, hogy az alkotásod hogyan kapcsolódik 2016-hoz, de mi nem feltétlenül, ezért kérjük pár mondatban fogalmazd meg, miért is azzal nevezel, amivel!
8: Mit jelentenek a különböző kategóriák?
A “klasszikusnak” nevezett kategóriák, mint épületek, fantasy és járművek épp úgy megjelennek, mint a “legjobb story” és a “legkreatívabb” alkotás. Kérjük, nevezésed során határozd meg, hogy hova sorolod az alkotásod! Ha a mű története a különleges, válaszd a “legjobb story-t”, ha pedig egy autóról van szó, értelemszerűen a járművek között indulj! Természetesen nem kizárt, hogy egy autót a “legkreatívabb”, a “legjobb story” vagy a fantasy kategóriában nevezz. Ez a Te döntésed.
9: Miért csak maximum 32×32 baseplate alapterületű és 30 cm magas alkotásokkal lehet indulni?
Szeretnénk minél több ember munkáját bemutatni, ehhez pedig sajnos szükség van egy meghatározott alapterületre, ezért a kiállíthatóság érdekében, kérjük, ne lépd túl a megengedett méretet!
10: Miért van kezdő és haladó szekció?
Nehéz lenne egy gyerek alkotását egy évek/évtizedek óta építő felnőtt munkájával összehasonlítani, ezért hoztuk létre a két csoportot. Ezek nem életkori besorolások. Ha régóta építesz, jelentkezz a haladók szekciójában, ha csak most kezdtet, indulj kezdőként!
11: Hova kell küldeni a pályázatokat?
A nekem2016@kockajatek.hu e-mail címre várjuk a pályázati anyagokat.
12: Mit kell küldeni a pályázati anyagban?
Kérjük, küldj egy képet az elkészült alkotásról, mellékeld a történetét, jelöld meg, hogy kezdőként vagy haladóként nevezel, illetve, hogy melyik kategóriában indulsz! Amennyiben rendelkeztél az építés során isnpirációval – fotóval -, kérjük, azt is csatold!
13: Mi történik, ha nem készülsz el időben a pályázat lezárásáig?
Semmi gond, a be nem küldött pályázatokkal lehetőség van nevezni a következő felhívásunkra.

Kérdések és válaszok – Kockajáték Club-napok

Post navigation